‹ werk

Efficiënte supermarkt kreeg een warm hart


 

opdracht

De REWE supermarkten zijn succesvolle, efficiënte winkels. Klanten echter, ervoeren ze ook als functioneel en kil. REWE wilde daarom meer emotie toevoegen om de binding met en beleving van de klanten te versterken. Met behoud van het uitgangspunt: makkelijk boodschappen doen. Daarnaast stond ook een betere beleving van vers en een meer uitgesproken plek voor regionale en duurzame producten op de wensenlijst.


resultaat

gestegen klanttevredenheid
hogere omzet door meer klanten die meer kopen
groei in vers, regionale en duurzame producten

klant

REWE


project

REWE Supermarkets


categorie

food retail


schaal

1.700 m2


onze benadering

De supermarkten van REWE hadden duidelijk een hart nodig. En in dit geval is het hart het versplein, dat dan ook in het midden van de winkel werd geplaatst. Hier komen de versafdelingen groente en fruit, vlees, vis en kaas bij elkaar. De klanten staan door de hele winkel altijd in contact met deze verse markt.

De overgang naar het versplein vormt de bakkerij, dat met directe consumptie en zitgelegenheid een warm welkom biedt. Een grid van ‘straten’ rond de markt is de basis voor een overzichtelijke en makkelijke boodschappentrip. Daarbij leiden ankergroepen als zuivel en frisdranken de klant door de hele winkel.


Het design van de winkel is terughoudend, volgens het principe ‘less is more’. Daardoor ontstaat ruimte om de producten en mensen van REWE een hoofdrol te geven. De toepassing van echte en pure materialen versterkt de emotionele uitstraling van de winkel en symboliseert tegelijkertijd ‘echt puur en vers’.

Specifieke productcategorieën kregen een extra accent, zoals regionale producten, olie en azijn, champagne en het duurzame assortiment van REWE. Hiervoor werd sterkere instore communicatie ingezet en rijker materiaalgebruik toegepast zodat ze vanzelf meer aandacht vangen bij de klant. Met duidelijke omzetstijgingen in deze groepen als resultaat.

Terughoudend design biedt ruimte voor extra aandacht voor producten en mensen

Terughoudend design biedt ruimte voor extra aandacht voor producten en mensen

Meer weten?

Hans Preeker

strategist | partner

Stefan van der Weele

creative director

Waarom deze plek bezoeken?

Benieuwd naar hoe een supermarkt werkt die een versplein als hart heeft? Hans gaat graag met je mee. Bielefeld was één van de pilots en is niet te ver over de grens.