‹ werk

Een nieuw hoofdkantoor: volledig Mizuho, maar met een Nederlandse touch


 

opdracht

Het pand waarin Mizuho Bank was gehuisvest kreeg een nieuwe bestemming: een verhuizing was noodzakelijk. Mizuho Bank vroeg ons het ontwerp te maken voor de nieuwe huisvesting van hun Europees hoofdkantoor aan de Amsterdamse Zuidas. Het kantoor moest aansluiten op de zakelijke uitstraling van Mizuho zoals die in alle huidige kantoren over de gehele wereld tot uiting komt.


resultaat

identiteit van Mizuho Bank is aanwezig, maar met een local touch
een open en tegelijk discrete lay-out
ontworpen voor Europese en Japanse klanten
veiligheids- en privacy eisen die bij een bank horen zijn gewaarborgd

klant

Mizuho Bank


project

Mizuho hoofdkantoor


categorie

kantoor


schaal

1.800 m2


onze benadering

Zonder de uitstraling van Mizuho Bank uit het oog te verliezen is de Japanse verfijning samengesmolten met Dutch Design statements: “Japan meets The Netherlands”

Het kleurenpalet bestaat uit een basis van warme grijstinten met donker en licht hout. Deze basis draagt de corporate kleuren, blauw en rood, van Mizuho Bank. Aan dit palet is een roze toegevoegd als referentie naar de Japanse kersenbloesem en het Hollandse oranje.

In Japan heeft men een voorliefde voor het gebruik van verfijnde houtsoorten. Daarom is gekozen voor licht, fris essen in combinatie met warm walnotenhout. De bold designstatements waar Nederland om bekend staat komen terug in de handgrepen en omkadering van de meubeldeuren, in heldere kleuren. De verfijning zit hem onder andere in de detaillering van de plankdragers aan de lattenwand in de entree en wachtruimte. Hier zijn de latten omgevouwen, waardoor de blauwe kleur zichtbaar wordt. Voor stabiliteit is een rode metaaldraad door de latten geregen.

Zowel Japan als Nederland kent vaak dauw in het landschap door de hoge luchtvochtigheid en kou. Deze dauw vormde de inspiratie voor een oplossing om de privacy te garanderen in de vergaderruimtes. Het komt terug in de folie op de ramen en biedt zo een mooi, verzachtend element in de zakelijke omgeving.

Het kantoor bestaat uit een ontvangstruimte, diverse meeting-rooms met open en gesloten werkplekken en een lunchruimte met een coffee-corner. Vanuit hun specifieke functie hebben de ruimtes een eigen identiteit gekregen die tot uitdrukking komt in kleur en materiaal. De onderlinge samenhang word bewaakt en versterkt door afwisselend gebruik van rustige en textuurrijke materialen en kleuren.

Als design statement hebben we voor de handgrepen helder kleuren gebruikt met een bijzondere detaillering die overloopt in de omkadering van de deuren.

De vertaling van dauw naar een stippen patroon zorgt voor privacy. Het is een mooie verzachtende toevoeging in de zakelijke omgeving.

De vertaling van dauw naar een stippen patroon zorgt voor privacy. Het is een mooie verzachtende toevoeging in de zakelijke omgeving.

Meer weten?

Lieke Genten

creative director | partner

Bart van Ham

architect | project manager

Waarom deze plek bezoeken?

Een mooie samensmelting van de corporate identity met een local touch. Wil je graag zelf zien hoe de bijzondere details en verfijnde materialen samenkomen? Bel Lieke voor een afspraak.