‹ werk

De verbinding leggen tussen de core business van het bedrijf en de iconische historische locatie.


 

opdracht

Brooks Running EMEA HQ vond een thuis in een van de meest iconische gebouwen uit de Nederlandse sportgeschiedenis: het Olympisch Stadion. Een architectonisch juweel waar in 1928 de Olympische Zomerspelen in Amsterdam werden gehouden. Een rijksmonument en een van de mooiste voorbeelden van de Amsterdamse School bouwstijl.

Aan ons de opdracht om het bestaande kantoor te renoveren, met uitbreiding van de leegstaande ruimte naast het kantoor. Het doel was om de functionaliteit van de ruimtes en het welzijn van de werknemers te optimaliseren. Tegelijkertijd het geheel een dynamische, vrolijke uitstraling te geven, geïnspireerd op de ethos en de merkidentiteit van het bedrijf, vol humoristische krabbels, geestige citaten en felle kleuren.


resultaat

een kantoor dat naadloos aansluit bij de identiteit van de klant én de locatie
de passie voor hardlopen vertaald naar het hoofdkantoor van Brooks Amsterdam
een betere verbinding met het Olympisch Stadion door een nieuwe oriëntatie op de 'tracks'
een ontwerp dat werken (bijna) net zo leuk maakt als het hardlopen

klant

Brooks


project

Brooks Running


categorie

kantoor


schaal

185m2


We creëerden “the Running Tracks” als het leidende concept van het ontwerp, waarmee we een direct verband legden tussen de kernactiviteit van het bedrijf (loopschoenen) en het iconische thuisadres. De geometrie en kenmerken van de atletiekbaan geven vorm aan het hele gebouw.

We zagen de 'tracks', de atletiekbanen ook als een passend en helder concept om de indeling van het kantoor mee vorm te geven. Door de banen van buiten ook binnen door te trekken, creëerden we een zonering binnen. Zones waarin verschillende functies gebundeld konden worden: zoals een open zone met werkplekken met zicht op de tracks, een dichtere zone voor besloten meetings aan buitenrand met dichtere gevel.

Met ons ontwerp openden we het interieur en de dagelijkse activiteit van de medewerkers maximaal naar de grootsheid van het stadion, waar dat in de oude situatie juist helemaal niet bestond. Hierdoor baden alle werkplekken in overvloedig daglicht en worden werknemers en bezoekers ondergedompeld in de sfeer van het stadion met de levendige groene grasmat, de felrode ‘running tracks’ en de grote evenementen.

De monumentale atletiekbanen van deze bijzondere locatie vloeien in deze kantoorruimte naadloos samen met de kernidentiteit van Brooks Running.

De monumentale atletiekbanen van deze bijzondere locatie vloeien in deze kantoorruimte naadloos samen met de kernidentiteit van Brooks Running.

Meer weten?

Sander Bos

strategist | partner

Rita Martins

creative director

Luis Monteiro

architect | image maker

Madeleine Racz

interior architect

Waarom deze plek bezoeken?

Een samensmelting van de corporate identity met een lokaal tintje. Wilt u met eigen ogen zien hoe de bijzondere afwerking en materialen samenkomen? Bel Rita voor een afspraak.