‹ werk

Een sterk merk met een local feel


 

opdracht

Brillenwinkel Ace & Tate begon ooit online maar is inmiddels ruim fysiek aanwezig met 64 winkels in 10 landen. Het merk weet de kracht van online en fysiek uitstekend te combineren, zodanig dat het elkaar versterkt. Voor de winkels hanteert Ace & Tate het principe ‘different look, same feel’. De basis voor elke winkel is gelijk, met bijvoorbeeld dezelfde productpresentaties. Met de uitstraling van de winkel echter slaat het merk een brug naar de lokale omgeving. Ze vroegen ons een ontwerp te maken voor een nieuwe vestiging in het Duitse Heidelberg.


resultaat

different look, same feel
herkenbaar Ace & Tate, maar ook uniek
verankering van de lokale omgeving in het interieur
een visitekaartje bij de oosterburen

klant

Ace & Tate


project

Ace & Tate Heidelberg


categorie

retail


schaal

60 m2


onze benadering

Voor de winkel in Heidelberg maakten we een interieur met een knipoog naar hét symbool van deze stad, de iconische ruïne Schloss Heidelberg. De ruïne van het rode Neckartäler zandsteen rijst tachtig meter uit boven het dal aan de noordzijde van de Königstuhl en domineert het stadsbeeld. Van iets verder af bekeken zie je de zandsteenvolumes tegen het diepe groen van de berg. Eenmaal in de buurt van het kasteel omlijst één van zijn historische gevel-ruïnes de lichtblauwe hemel.

Dit kleurenpalet van het slot en de omgeving is leidend geweest voor het ontwerp, dat wij baseerden op de drie contrasterende omgevingskleuren; rood, groen en blauw. Deze zijn vervolgens vertaald in materiaalgebruik en textuur.

Daarnaast vormde de omgeving van Heidelberg en het uitzicht van het kasteel de inspiratiebron voor een coulissen-perspectief in het store design. Door de ruimtelijke elementen in de winkel achter elkaar te leggen ontstaat van voor naar achter een spannend perspectief. Waarmee ook deze Ace & Tate-vestiging, in perfecte integratie met de herkenbare standaard elementen, zijn eigen karakter heeft gekregen en een ode is aan zijn omgeving. Anders, maar duidelijk Ace & Tate.

De omgeving van Heidelberg en het uitzicht van het kasteel vormde de inspiratiebron voor het kleurenpalet en een coulissen-perspectief.


Door de ruimtelijke elementen in de winkel achter elkaar te leggen ontstaat een spannend perspectief.

Door de ruimtelijke elementen in de winkel achter elkaar te leggen ontstaat een spannend perspectief.

Meer weten?

Sander Bos

strategist | partner

Rita Martins

creative director

Waarom deze plek bezoeken?

De sterke merkidentiteit van Ace & Tate zorgt ervoor dat elke winkel op een andere manier kan worden vormgegeven. Maar we doen nog veel meer voor deze klant. Zo ondersteunen we Ace & Tate ook in de uitwerking van de winkels die ze zelf ontwerpen en verzorgen we onder andere site surveys, permits sets en bid/construction sets. Sander kan je meer vertellen. Bel hem op, en hij laat je door onze retailbril kijken.